Maher Othman mener vi ikke må holde oss stille i debatten om konflikten mellom Israel og Palestina.

Vi må støtte Palestina!

Det som skjer i Palestina og Gaza har berørt mange. Folkemord og krig er forferdelig. Mennesker og barn blir drept mens vi holder oss stille.

Publisert Sist oppdatert

Debatt - dette innlegget gir uttrykk for skribentens eigne meiningar.

I Palestina har Israel innskrenket befolkningen til en liten by der det stadig kuttes i deres tilgang på mat, vann og strøm. De er midt i verdens største fengsel der de verken kan gå inn eller ut uten tillatelse.

Det Israel hevder er en kamp mot terrorisme, involverer titusenvis av døde sivile og barn som dør hvert 10. minutt. Med bombing som tilsvarer to Hiroshima-bomber, kan man bare beskrive dette som et folkemord.

Hva er den beste løsningen på konflikten? Det er et godt spørsmål med et veldig enkelt svar: Å gi palestinerne tilbake landet deres.

Bør den israelske regjeringen holdes ansvarlig for krigen? De fleste oppfatter konflikten som om den startet da Hamas angrep Israel den 7. oktober. Derfor unnlater de å erkjenne at Israel har brutt og fortsetter å bryte internasjonale lover hver dag. De overser det faktum at troverdige kilder bekrefter at arabiske muslimer, kristne og jøder eksisterte sammen lenge før Israel okkuperte Palestina. Så hvem er egentlig ansvarlig for enhver reaksjon som oppstår? Det er den opprinnelige handlingen.

Her poserer Maher med flere studenter på solidaritetsmarkering for Palestina, arrangert av studentparlamentet i Volda.

Bør vi støtte Hamas? Hvis ikke, hvordan skal vi håndtere dem og Israel? Jeg vil ikke fortelle deg om du skal støtte det eller ikke. Men jeg vil at du skal forstå at palestinere er akkurat som alle andre mennesker; livene deres er like verdifulle, de har sjeler, og når de blir urettferdig behandlet, vil de reagere. 

Det er ingen Hamas eller al-Qassam-styrker på Vestbredden, men hva skjedde der i 2023? 181 mennesker ble drept av israelske styrker, tusenvis ble arrestert, og tusenvis ble tvangsflyttet, alt innen 2023! Så, ikke opptre som om Israel er den stakkars undertrykte parten. De er den virkelige grunnen til at Hamas ble skapt! Bare undersøk historien deres fra 1948 til nå, og du vil se at det er de som hevder fred mens de engasjerer seg i handlinger som antyder noe annet. 

Derfor må vi vise vår støtte til palestinerne og folk i Gaza som er under krig og bombing. Endring gir ikke umiddelbare resultater, men det handler om kontinuitet. Vi må ikke være stille nå. Din stillhet kan føre til at flere sivile blir drept. 

Powered by Labrador CMS