Artist Metteson stod på scenen på Rokken Studenthus 23. februar. Det falt i smak hos studentene i Volda.

- Metteson, du kan slå meg i trynet når tid som helst

Fra scenen kan Metteson reparere en knust sjel. Stemmen hans: Et instrument i harmoni med resten av bandet.

Publisert

Dette er ingen anmeldelse, ingen journalistisk artikkel. Jeg legger bort alt som heter journalistisk metode og objektivitet.

Jeg vil starte med å si at hvis du ikke har tatt deg råd eller tid til å se dette fenomenet live, har du ikke brukt pengene rett. Selv Hallgeir Kvadsheim ville støttet en familie på randen av konkurs i å ta opp forbrukslån for å oppleve dette. 

Konserten på Rokken ble en intim opplevelse for publikum.

Å høre innspillingene av sangene (som kan kurere et knust hjerte) kan dessverre ikke måle seg med det som skjer i konsertlokalet. Fra scenen kan Metteson reparere en knust sjel. Stemmen hans: Et instrument i harmoni med resten av bandet. 

Han viser en enorm respekt til publikumet. En respekt langt mer etablerte artister aldri viser til sine evige fans. Alt fra lys, lydmix, dansere, koreografi, kostymer og mengden arbeid som er lagt ned. Alt er perfekt fra ende til annen. 

Men jeg måtte le da stjerna trillet på en tralle over scenen. Noen ideer, burde kanskje forbli i banken. 

Metteson og danserne holder ikke igjen på koreografi på scenen.

Metteson glir og åler seg over scenen med en fullstendig tilstedeværelse i kropp og sinn. En tilstedeværelse i både det planlagte, samtidig som han er her med publikum og tar inn impulsene fra oss og rommet. 

Men Metteson ber ikke om noe tilbake. Jeg kan til tider synes det er strevsomt å være på konsert fordi artistene ber om så mye fra deg. De krever din støtte for å levere. De ber deg om å heie dem tilbake på scenen for å synge bare en sang til. I kveld var det ingen maraton å stå på første rad. 

Da jeg trodde opplevelsen ikke kunne nå nye høyder, ble jeg servert en koreografi som kunne løst verdenskonflikter. 

"Fy faen i helvete for et slag i trynet koreografien på Look To A Star var. Men Metteson du kan slå meg i trynet når tid som helst" står det i notatene mine. 

Det hele går opp i en høyere enhet når Metteson løftes opp ned, sidelengs av en av sine dansere, mens han synger et par linjer. 

Dette showet er en perfekt balanse mellom gospel og tysk klubbmusikk. 

Powered by Labrador CMS