Fieh kom omsider tilbake til Volda, to år etter forrige konsert.

Lekent, men solid

To år har gått siden Fieh sist sto på scenen i Volda. Nå har de vært her igjen! Synth og bass for alle penga, og en stor gjeng dyktige musikere. Fieh imponerte både gamle og nye lyttere på Rokken i slutten av oktober!

Publisert

Lyset går på. Syv oransjekledde unge mennesker kommer ut på scenen. Rolig, men med selvtillit gjør de seg klare ved instrumentene sine. Så er de i gang. Men noe mangler. For noen sekunder ut i låten kommer også vokalisten, Sofie Tollefsbøl, ut for å bli med på leken!

 

«Supergud» er den første låten vi får høre. Tollefsbøl begynner første vers med å legge seg langt bak beaten, men det tar ikke lang tid før vi skjønner at hun bare leker seg og har full kontroll. Lengst fram på scenen står Tollefsbøl med de to koristene, og det er tydelig at de tre er samkjørte. De bød på synkrone dansetrinn under nesten hver eneste låt, og det er ingen tvil om at det krydret konsertopplevelsen.

Det var et engasjert og begeistret publikum som fikk oppleve Fieh på Rokken.
To Fieh-fans kom koser seg på konsert.

 

Bandet følger opp med låten «Judy Law». Vi får virkelig bli med inn i deres musikalske univers. Et soul/funk-univers der musikken er svevende, men bestemt. Musikk som kan ta rommet, men som også kan være bakgrunnsmusikk mens man jobber med en skoleoppgave.

 

Bandet Fieh startet i 2014, men brøt først gjennom med låten «Glu» i 2017. Bandet består av Sofie Tollefsbøl (vokalist), Thea Arnesdotter (koring), Solveig Wang (bassklarinett, synth, koring), Jørgen Kasbo (gitar), Ola Øverby (trommer), Kai von der Lippe (piano), Lyder Øvreås Røed (trompet, perkusjon, horn) og Andreas Rukan (bass). Sammen har de skapt Fieh-universet med toner fra funken, soulen, popen og r&b-en. 

Fieh har hele åtte bandmedlemmer.

15. september slapp de sitt tredje album kalt «III». Under konserten omtaler Tollefsbøl albumet som deres tredje baby, så det er tydelig at musikken betyr mye for dem. 

 

Fjerde låt under konserten er også fjerde låt på deres nye album, nemlig «Inbox». Tilfeldig eller ikke, denne låten er i mine øyne en av Fiehs aller beste denne torsdagskvelden. Og her trøkker de til! 

 

Frontfigur, Tollefsbøl, er skikkelig i slaget, også mellom låtene. Hun prater jordnært med salen og har noen morsomme kommentarer og historier å by på. Omtrent halvveis i konserten drar hun fram et skilt med bilde av en bie hvor det står «ikke lov å fise» på. Dette skiltet hadde hun funnet på Circle K på Dombås, og syntes det var så morsomt at noen hadde brukt tid på å lage det, at hun bare måtte kjøpe det.

Frontfigur Sofie Tollefsbøl eide scenen den sene torsdagskvelden.

 

På låta «25», som er deres åttende innslag, fortsetter de å imponere. De drar ut siste del av låten og vi blir dratt inn i en transe av deilige toner og basslinjer. «Streamline» skiller seg ut i positiv forstand. 

 

Ola Øverby, trommisen i Fieh, fortjener heder og ære for sine prestasjoner denne kvelden. Øverby spiller også med soul-artisten Beharie, og har spilt på mange av Norges største scener. På slutten av låten «Grendehus Funcadelic» kliner Øverby skikkelig til med en lang trommesolo som gir salen bakoversveis. Masse lekenhet og full kontroll. Han kan det han driver med. Det er også han som starter aller siste låt vi får servert denne kvelden, nemlig «Glu». Dette er Fiehs mest spilte låt på Spotify, og jubel runger gjennom salen når Øverby starter den gjenkjennelige introen til låten. 

 

Deres kontroll og også hvor dyktige alle åtte er, imponerte mange denne kvelden. Så får vi bare håpe de tar turen til Volda igjen om ikke så altfor lenge. 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS