Januar ble årets sylte-måned.

Kristin sylter

Jeg har lenge forsøkt å finne hobbyer som tilfredsstiller behovet mitt for moro, og som gir meg kreativt utløp og kunnskap. Spesielt i disse tider (vinter), under disse omstendighetene (Volda), kjenner jeg at behovet er større enn noensinne. Så kom jeg over det.

Publisert

Jeg spiste hotellfrokost en dag i høst. Jeg er veldig glad i hotellfrokost, og det er vanskelig å tilfredsstille en frokostentusiast som meg. 

Frokosten på Thon Hotell Storo gav meg chills. 13 krukker med syltet grønnsaker! 13 krukker.

Thon Hotell Storo kan anbefales for sylteentusiastene der ute.

Sylting har vel vært i vinden om dagen. Særlig sylting av rødløk har jeg fått inntrykk av at folk er glad i å lage. Men hva med resten av grønnsakene? Hva kan syltes? Finnes det noen grenser?

Etter å ha handlet inn eddik, sukker, og gulrot, satte jeg i gang mitt største prosjekt for januar. Sylteprosjektet. 

Flopp, så reddik

Poser under øynene, men fullt syltehjerte.

Det første jeg syltet var en total flopp og jeg gidder ikke snakke om det en gang. Alt for mye sukker.

Grønnsak nummer to var reddik. Dette har jeg smakt før, og tenkte at yumyumyum. Men det ble ikke mine reddiker. Første syltingen ble en sukkerkatastrofe, mens denne ble en syresituasjon. Men you live and you learn. 

Det jeg syntes var vanskelig med reddik var at jeg ikke visste hva jeg skulle bruke det til. I krukken var reddikene en blikkfanger, men der ble de også liggende. Lenge. 

Alle gode ting er tre

Klassikeren forblir en vinner.

Under syltemåneden min, skrev jeg ned refleksjoner om alle grønnsakene. Om rødløken skrev jeg kun ett ord. Slay. Dette ble ordentlig godt, og en stor suksess på tacosøndag. Jeg hadde endelig funnet en balanse mellom eddik, vann og sukker. 

Så her har dere fasiten:

2 dl vann

1 dl eddik

3 ss sukker

1 ts salt

(laurbærblad hvis man vil ha den smaken)

1 grønnsak

Agurk på gefylen

Videre syltet jeg også agurk. Dessverre syltet jeg på en tullete dag, og jeg glemte underveis hvor mye eddik og vann jeg hadde puttet i blandingen. Så jeg tok det litt på gefylen*, og det ble rart. I tillegg tror jeg ikke man skal bruke vanlig agurk, men det undersøkte jeg for dårlig.

Timer med sylting, and for what?

Ikke sylteagurken du får på butikken.

Så. All denne syltingen kun for å finne ut at syltet rødløk tar seieren? I guess. 

Nei. Det handler ikke egentlig om hvem vinneren er. Jeg har lært meg å sylte! Og jeg har hatt det helt greit! I tillegg vant rødløken fordi jeg ikke klarer å følge en oppskrift, og det rammet de andre grønnsakene.

Helt ærlig så har sylteprosjektet gjort meg mer selvkritisk og mindre motivert på kjøkkenet. Jeg klarer ikke engang å blande sammen vann, eddik, og sukker riktig. Men det gjør sikkert du! 

Lykke til. Suss.

*Gefylen = Jeg tror kanskje det er bergensk? Det betyr på intuisjonen. 

Powered by Labrador CMS