24 timer med Volda Studentradio:

Utfordringene var mange da Volda Studentradio arrangerte 24-timers radiosedning.

-Jeg hadde latterkrampe og hodepine om hverandre

Et par hårløse brystvorter, nye tatoveringer, 100 shots med øl og blekede øyenbryn var bare litt av det som stod på agendaen da Volda Studentradio arrangerte sin årlige 24 timers sending. Med mange ubehagelige utfordringer og totalt 17 500 kr innsamlet til Redd Barna var det stort engasjement under høstens sending.

Publisert Sist oppdatert

Verdt slitet

Årets programledere var mer enn klare for 24 timer med radio.

I år var det Stine og Noah Sødahl Myren som fikk æren av å styre sendingen som programledere. Sendingen ble både sendt direkte på radio og strømmet av Student-TV til rundt 1000 seere totalt på YouTube. Flere av de vanlige radioprogrammene fra studentradioen var innom med opplegg fra sine egne programmer i løpet av dagen, men programlederne var der hele tiden. 

- Det var slitsomt, men verdt det. Både på grunn av pengene, som går til «kidsa», og for å pushe meg selv. Det var nytt for meg å jobbe så lenge, men endte opp med å være veldig gøy, sier Noah. 

- Det er gøy å se hvor mye man kan samle inn bare ved å by på seg selv, sier programleder Stine Longva Veddegjerde.

Tøffe utfordringer

Skal man lage god underholdning kan det hjelpe med et par gode utfordringer. Dette var det ikke mangel på under årets sending. For å inspirere til å støtte årets spleis, var det ofte slik at visse milepæler innen innsamlede penger førte med seg en utfordring som skulle gjennomføres på lufta. Dette kunne være alt fra å bade utendørs til å spise sterk chili. 

I år var det spesielt håret til programlederne som fikk gjennomgå. Noah og Stine fikk begge nye hårsveiser i løpet av sendingen. Noah ble til Aang fra «Avatar: The Last Airbender» med håret farget og barbert som en blå pil, og Stine fikk både hår og øyenbryn farget lilla. Dette var bare et par av «straffene» de fikk i løpet av dagen: 

- Jeg vokset armene, brystvortene, navlen, spiste masse dritt, bleiket brynene og tok tatovering, forteller Noah og viser frem armen med den nye tatoveringen av bokstavene «VSR» til ære for Volda Studentradio. 

Øyenbrynene til både gjest Andrine Gald Myklebust og programleder Noah ble bleket underveis i sendingen.
Noah ble til den populære Avatar-karakteren "Aang".
Sara Kornelia Hammeren fra programmet "Kroken" kvitterte med en tatovering av en krok.

Strømmehjelp fra Student-TV

Det var ikke bare programlederne og de i studio som fant på underholdende aktiviteter underveis i sendingen. I år var de også utenfor studioet og arrangerte både beer mile, der Sigurd Sætereng stakk av med seieren, og handling med direktereportere fra Volda gjenbruk. Nytt i år var at utegående reportere strømmet direkte med både lyd og video til YouTube-sendingen. Dette imponerte Jenny Neraal, ansvarlig redaktør i Volda Studentradio: 

- Creds til Student-TV! De la inn veldig mye innsats og løftet opplevelsen av streamen ordentlig. I teorien så er ikke en 24-timers sending så god radio, mest at vi har det gøy og samler inn penger, men det gjorde at det ble gøy å følge med på også, sier Jenny. 

100 shots på 100 minutter

Det var flere som sørget for at det var underholdning i løpet av sendingen. Utegående reportere fra programmet «Den gylne middelvei» hadde planlagt en ganske ekstrem drikkekonkurranse: Hvem kunne drikke 100 shots med øl fortest? For å gi det litt ekstra press hadde de også kun 100 minutter på å gjennomføre utfordringen og konkurrerte mot programlederne i radioprogrammet «Filmfredag». Niklas Furuhaug fra «Den gylne middelvei» synes konkurransen gikk som forventet. 

Slik så gutta fra "Den gyldne middelvei" ut før de gikk løs på drikkekonkurransen.
Underveis i konkurransen var stemningen litt annerledes blant gutta.

- Vi ble bare fullere og fullere. Jeg kastet opp etter 60 shots og Petter etter 40. Da var det hull i posen så alt spyet gikk utover gulvet, forteller han og ler. 

Men om det endte opp som god radio, det er han ikke sikker på. 

- 100 shots var nok god radio frem til vi kom til 40-50 shots. Jeg har hørt at det kom til et punkt der Sander fra Student-TV måtte si at det ikke kunne vises lenger fordi det var så kaos. 

Lang natt

Da alle dagens aktiviteter var forbi, satt programlederne igjen med mange timer på natten som skulle fylles med prat. Etter mange timer siden de sist sov var det vanskelig å holde på humøret. 

- Jeg kommer til å huske natten spesielt godt. Det var da jeg kjente at det begynte å bli litt tungt. Det er ingen som ser eller hører på så sent. Da er det bare oss som står i den lille boksen og snakker. Det er heavy. Jeg hadde latterkrampe og hodepine om hverandre, forteller Noah. 

Edru fylleangst

Når man sender direkte såpass lenge er det fort gjort å bli revet med og glemme at man er på radio. Dette fikk Stine erfare i løpet av sendingen da hun i en god jenteprat endte opp med å fortelle litt mer enn hun kanskje skulle ønske. Spesielt detaljer om eget sexliv er noe hun gjerne skulle ønske hun hadde unngått å snakke om. 

- Dagen etterpå fikk jeg sånn edru fylleangst hvor jeg tenkte litt sånn: «Å nei! Sa jeg det der på radio? Faen!» Det er lett å glemme at det er på direkten og at mamma satt hjemme og hørte på, sier hun og ler. 

Fornøyde med innsatsen

Etter vel gjennomført sending er ansvarlig redaktør storfornøyd med innsatsen, både fra programledere og de andre involverte: 

- Jeg ble skikkelig imponert over at så mange kom innom med ideer og tok initiativ til å gjennomføre sendingen, forteller Jenny. 

Også programlederne er stolte over å ha vært med på 24-timers sendingen og for å ha samlet inn 17 500 kr. 

- Det er veldig gøy å si at man har vært en del av noe sånt. Det er stort, avslutter Stine. 

Med 17 500 kr innsamlet var det mange som støttet spleisen til årets innsamling.
Powered by Labrador CMS