Emilie Sofie Petterøe (22) er drittlei.

Drit (børst) og dra (ned)

Hvis du synes det er ekkelt å ta i en dobørste, så skal du vel vaske hendene etterpå. Eller gjør du kanskje ikke det heller?

Publisert Sist oppdatert

Debatt - dette innlegget gir uttrykk for skribentens eigne meiningar.

Du går inn på et offentlig toalett og lukker døren til båsen bak deg. Det lukter kanskje litt vondt. Dolokket er tatt ned, og du er intetanende om hva som skal møte deg når du åpner lokket. Der er det bremsespor i potta, og de er ikke dine. Hva skal du gjøre da? Du kan ikke gå ut fordi nestemann kommer til å tro at du gjorde forbrytelsen av å ikke vaske opp etter deg. Skal du da vaske noen andre sin møkk? Det er rett og slett en drittsituasjon. Jeg er lei. 

Burde vært ett av de ti bud

Det er ikke bare toalettene på Sivert Aarflot som Petterøe reagerer på.

Denne er til alle dere som bruker offentlige toaletter: Vasker dere ikke hjemme heller? Eller mangler dere kanskje bare nestekjærligheten for andre med(toalettbruker)mennesker? 

Jeg har alltid kjempet en stille kamp for bruken av den vakre skjønne toalettbørsten. Etter jeg flyttet til Volda, hvor jeg tror alle har mageproblemer og tunnelsyn, har det aldri blitt observert så mange bremsespor rundt omkring. Skulle trodd avføringen kjørte NASCAR og etterlot gummi på asfalten. Det har blitt så ille at jeg har sett meg nødt til å ta bladet fra munnen og snakke ut. 

Eller er dette en konkurranse for menn om hvem som har best stråle og kan tisse det bort? For da må jeg si at mennene i Volda spiller på 6. divisjonsnivå i denne konkurransen. 

Bønnfaller dere 

Kjære brukere av Sivert Aarflot-toalett. Vask doen etter dere. Det tar dere to sekunder å vaske opp. Jeg ber ikke dere elske dobørsten, eller å pusse tennene med den, bare å gjøre dagen min og dine andre medstudenter sin en god del bedre.

Traumadumping

Og for å faktisk henge ut noen helt på tampen. Rokken, hva faen er det dere driver med? Hvorfor tilbyr dere ikke toalettbørster til gjestene deres? Toalettene deres gir meg traumer fra min tid på råneparkeringen da jeg så på ræggerne lage smultringer. Invester i noen, og helst ikke hvite. For der må dere være enige med meg; det er den dummeste oppfinnelsen som har kommet til live. 

Som journaliststudent har jeg lært om samfunnsoppdraget det er å vokte demokratiet. Nå burde alle dere lære om samfunnsplikten, å vaske opp dritten deres.

Powered by Labrador CMS